Begeleiding

Ons Aanbod

Individuele begeleiding

Heeft u moeite met structuur vinden en het uitvoeren van dagactiviteiten in de thuissituatie?

Onze medewerkers helpen u graag bij:

– hoe u beter met uw financiën kunt omgaan

– het onderhouden van sociale contacten

– invulling geven aan dagactiviteiten

– verslaving en/ of leefstijlcoaching

Gezamenlijk stellen wij een begeleidingsplan samen op basis van de pijlers van mijn positieve gezondheid.

 Huishoudelijke ondersteuning

Wanneer u niet meer in staat bent om uw huishouden zelf te doen (bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of omdat u slecht ter been bent), kunt u huishoudelijke hulp inschakelen. Om in aanmerking te komen voor de WMO dient u contact op te nemen met uw gemeente. 

 PGB en zorg in natura

Wanneer u in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit de WMO voor huishoudelijke hulp heeft u de keuze uit PGB en zorg in natura.

Op dit moment zijn wij gecontracteerd vanuit de Gemeente Nijkerk voor lichte begeleiding en begeleiding regulier. Daarnaast bieden wij zorg vanuit een PGB indicatie en of in opdracht van Leef 3.0

Complementaire zorg

Dit is aanvullende zorg, die gegeven wordt naast de reguliere zorg die u of uw naasten krijgt voor een aandoening. 

Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften omvat.

Complimentaire zorg is in te zetten bij Dementie – Breinschade en in de palliatieve fase.  Maar ook in de thuiszorg en psychiatrie.

Complimentare zorg kan vermindering van klachten geven bij: angst, onrust, pijn, slaapproblemen, spanning en stress

Vormen van complementaire zorg bij Focus op Beter zijn: hand-arm, nek-hoofdmassage en voetmassage. Deze zorg is op consultbasis middels het contactformulier te reserveren en zal door een getrainde medewerker worden uitgevoerd.

Mentale ondersteuning van cliënten na een medische diagnose

Je voelt je niet lekker en gaat naar de arts. Je beland in de medische molen en voor je het weet is er een diagnose.

Enig sinds opgelucht omdat er nu een naam aan al je symptomen hangt, anderzijds veel vragen over hoe moet het als de ziekte meer de overhand krijgt.

Naast de verpleegkundige zorg, bieden wij ook coaching aan jouw en/of je partner om dichter bij je hart te komen en af te stemmen hoe je je leven wilt leven met de diagnose.

Bettie heeft hier een werkboek voor geschreven “Wensen voor nu en later, wensen vanuit je hart” In dit boek is aandacht voor thema`s zoals bucketlist, kwaliteit van leven, behandelwensen, spiritualiteit/ Godsdienst. Waardevolle hoofdstukken over nog niet uitgekomen wensen. Samengesteld vanuit de praktijkervaring als verpleegkundige.

Onze coaches kunnen aanvullen op dit boek in 1-3 (wandel)sessies over 1 of 2 nader te bepalen onderwerpen uit het boek. Verdiepende vragen / Schaalvragen stellen om dichterbij de kern te komen. Natuuropdrachten om hier invulling aan te geven.

Informatie en tarieven zijn telefonisch op te vragen of middels het contactformulier.

 

Kwaliteit van leven te verbeteren

Focus op beter zet zich in voor  kwaliteit van leven voor iedereen. Wij geloven dat naast verdriet er ook veel plezier en genieten kan zijn. Dat er veel manieren zijn om lasten en lijden te verlichten waardoor het leven nog steeds volop geleefd en beleefd kan worden.  Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden aan:

Wij geloven dat het juist dan belangrijk is ons met extra aandacht en inzet  te richten op deze verbinding. Binnen de banden van de familie maar ook door als medemens, als organisatie van mensen in warmte om de ander heen te staan.

Mijn Positieve Gezondheid heeft onderstaande tool ontworpen. Samen met u kunnen we deze  tool gebruiken om actief aan de slag te gaan.

Focus op gezondheid bevordering, daar waar het kan, geeft een positief perspectief naar de toekomst en dat is een sleutel factor om de kwaliteit van leven te laten groeien. (www.mijnpositievegezondheid.nl)Eet, slaap en beweeg je fit. Want een gezonde maatschappij begint bij  jezelf – MaatschapWij

Het Levensboek

Een levensboek is een boek over iemands leven. 

Een levensboek helpt iemand de belangrijkste en meest waardevolle gebeurtenissen uit zijn leven opnieuw beleven. Zo’n boek kan een belangrijke bijdrage leveren aan individuele (persoonsgerichte) zorg. Het principe: herinneringen ophalen gaat makkelijker met behulp van foto’s en verhalen.

Daarnaast vormt het een prachtig document voor naaste familie om herinneringen mee op te halen.

Wij bieden een individueel aanbod aan waarin wij met u meelopen in de gebieden die u belangrijk vind.

  • Na aanmelding volgt een intake
  • U ontvangt vragen en onderwerpen kaartjes geeft u aan waarin u in het boek het accent op wil leggen
  • Een eigen fotograaf maakt mooie foto`s van uw wensen voor in het boek
  • en na het laatste gesprek ontvang u binnen 6 weken een uniek ontworpen boek over uw leven.

Aangezien dit een kostbaar proces is bieden wij ook een standaard format aan tegen een kleine vergoeding waarmee u zelf  aan de slag kan. Wilt u liever in een kleine groep hiermee aan de slag? Ook dat kan op vaste momenten in Bettie`s Buurthuis. Indien gewenst kan in overleg ook onze fotograaf aanwezig zijn.